© Rootsville.eu

Billy Price (US)
tiltle: Person of Interest
music: Soulblues
release date: 2024
label: Little Village Foundation
info artist: Billy Price


© Rootsville 2024


De bekroonde soulblueszanger Billy Price verwierf internationale bekendheid toen hij in de jaren zeventig debuteerde als zanger van bluesgitaarlegende Roy Buchanan. Hij bereikte de top van de soulmuziekscene en ontving samen met Otis Clay een Blues Music Award voor This Time For Real voor het beste soul-bluesalbum.

Nu zijn stempijpen op 74-jarige leeftijd nog even sterk zijn als altijd, verschijnt hij op het Little Village-label met Person of Interest, geproduceerd door Grammy-winnaar Tony Braunagel. Verschillende geweldige bluesmuzikanten kwamen samen in de Studio City, CA studio met labeloprichter/toetsenist Jim Pugh, bassisten Larry Fulcher, James “Hutch” Hutchinson en Reggie McBride, gitaristen Josh Sklar, Shane Theriot en Joe Bonamassa, plus achtergrondzangers Maxayn Lewis , Fred White en Will Wheaton. De blazerssectie bestond uit baritonsaxofonist Ron Dziubla, tenorist Eric Spaulding (vast lid van Price’s band) en trompettist Mark Pender met Lenny Castro op percussie.

Alle dertien nummers zijn originele Price-nummers, waarvan de meeste in samenwerking met Jim Britton (keyboards), Fred Chapellier (gitaar), Braunagel en het Nashville-schrijfteam Jon Tiven en Sally Young zijn geschreven. Price heeft het grootste deel van dit schrijven gedaan tijdens de pandemie, dus het is niet moeilijk om te zeggen dat dit tot de meest persoonlijke nummers behoren die hij heeft geschreven.


tracks:

1. Inside That Box (4:32)
2. Song I Never Heard Before (4:23)
3. She Checks All The Boxes (4:07)
4. Mercy (5:38)
5. Person Of Interest (4:44)
6. Can't Get Enough (3:38)
7. Change Your Mind (In Memory Of Roy Buchanan) (Feat. Joe Bonamassa) (5:31)
8. They Knew (4:33)
9. A Certain Something (3:41)
10. The Gift (3:55)
11. Crying At The Stoplight (4:48)
12. I Lose It (4:07)
13. Damage Control (4:31)